Huurrecht woonruimte

Onze advocaat beschikt over veel kennis op het gebied van het huurrecht. Ons advocatenkantoor, te Amsterdam, staat zowel huurders als verhuurders bij met advies en in procedures bij de rechtbank. Bijvoorbeeld bij het opstellen of beoordelen van een huurovereenkomst. Heeft u een vraag met betrekking tot het huurrecht? Neem dan vrijblijvend contact op met onze advocaat. Ons advocatenkantoor is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast kunt u op deze pagina meer lezen over het huurrecht. 

Op deze pagina komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Onderwerpen huurrecht
 • Huurovereenkomst laten opstellen door een advocaat
 • Artikelen huurrecht

allesoverhuur.nl

Wilt u meer weten over het huurecht? Bezoek dan mijn website www.allesoverhuur.nl. Deze website bevat veel artikelen op het gebied van het huurrecht.

Onderwerpen huurrecht

Huurders van huurwoningen ontvangen veel bescherming van de huurwet. Zowel huurders als verhuurders zijn zich hier vaak onvoldoende van bewust. Dit leidt er onder andere toe dat huurovereenkomsten ‘onjuiste’ bepalingen bevatten. Hierdoor kunnen verhuurders voor vervelende verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld:

 1. Mijn huurder betaalt de huur niet (op tijd).
 2. Ik wil de huurovereenkomst met mijn huurder beëindigen.
 3. Mijn verhuurder wil de huurovereenkomst ontbinden.
 4. Mijn verhuurder wil de huurovereenkomst opzeggen.
 5. De gemeente heeft een boete opgelegd.
 6. De huurwoning heeft gebreken.
 7. Mijn huurder verhuurt de woning onder.
 8. Mijn verhuurder betaalt de waarborgsom niet terug.
 9. De huurder weigert uit de woning te vertrekken.

Een huurovereenkomst laten opstellen door een advocaat

Het huurrecht bevat veel dwingende bepalingen. Dit betekent dat op veel punten niet van de wet mag worden afgeweken. In de praktijk gebeurt dit vaak toch. Zelfs als de huurovereenkomst door een verhuurmakelaar is opgesteld. Hierdoor komen verhuurders regelmatig voor een vervelende verrassingen te staan. Het is daarom vaak verstandig om de huurovereenkomst door een huurrechtspecialist op te laten stellen. Zoals een huurrecht advocaat. Wilt u een huurovereenkomst laten opstellen? Dit kan onze advocaat voor u doen tegen een vaste prijs. Meestal bedraagt de prijs voor een huurovereenkomst, inclusief een adviesbrief, € 400,00 inclusief BTW. Heeft u bijzondere eisen: wilt u bijvoorbeeld ook een Engelse versie? Of wenst u veel bijzondere bepalingen in de huurovereenkomst op te nemen? Dan kan de prijs afwijken. Dit zal onze advocaat vooraf aan u mededelen.